Съставът на Нидерлания успя да си подпечата билета за Мондиал 2022, побеждавайки бойкият тим на Норвегия с 2:0 в решителен последен сблъсък от своята група G. Стивън Бергвайн беше героят за "лалетата", след като отбеляза победното попадение в 83-та минута. Мемфис Депай добави втори гол миг преди края, за да оформи и крайният резултат. По този начин Норвегия дори не попадна в плеофите, след като Турция победа Черна гора и ги измести от второто място. 

19 снимки

Домакините очаквано започнаха по-силно мача и в 13-та минута Мемфис Депай засече центриране отдясно, но стреля слабо. Две минути по-късно той отново засече центриране, но ударът му с пета се оказа лесен Ниланд. 

"Лалетата" продължиха да разчитат основно на центрирания и в 27-та минута отново нисичкият Депай се пребори във въздуха, но стреля в ръцете на Ниланд отново. 

Домакините обаче сравнително трудно намираха път за създаването на истински голови положения пред вратата на Ниланд, а в началото на втората част такъв шанс дойде на крака на резервата Кристиян Торствет. Неговият удар обаче не намери вратата на Яспер Силесен. 

В 76-та минута Стивън Бергвайн намери Мемфис Депай в наказателното поле, но стрелецът се засуети и не успя да отбележи. 8 минути по-късно обаче именно звездата на Барселона успя да изведе Бергвайн на чиста позиция, а играчът на Тотнъм не сбърка за 1:0. 

Минута преди края на мача Депай оформи крайното 2:0, след като получи извеждащ пас от Арно Данжума по време на поредната контраатака за нидерланския тим. 

Нидерландия - Норвегия 2:0

1:0 - Стивън Бергвайн (84)

2:0 - Мемфис Депай (90+1)

Ето и съставите на двата тима:

Нидерландия: Силесен, Дъмфрийс, Де Лихт, Ван Дайк, Блинд, Вайналдум, Де Йонг, Клаасен, Депай, Бергвайн, Данжума;

Норвегия: Ниланд, Мелинг, Хаче-Олсен, Страндберг, Педерсен, Норман, Торсби, Йодергаард, Солбакен, Сьорлот, Елиунуси;