Босна и Херцеговина завърши 1:1 в гостуването на Франция в мач от световните квалификации за Катар 2022. Тимът на Ивайло Петев може да съжалява, че не си тръгна с трите точки, след като почти цяло второ полувреме играч с човек повече.
 
Босненците поведоха в 36-ата минута със страхотен гол на Един Джеко. Четири минути по-късно "петлите" изравниха с попадение, записано на сметката на Гризман. От 51-ата минута световният шампион игра с 10 души заради червен картон на Жул Кунде.
 
Домакините влязоха в мача със самочувствие и пред Мбапе, Гризман и Бензема се откриха доста добри възможности, но до гол не се стигна. Едва в 35-ата минута Пянич създаде работа за стража на "петлите" Лорис, който се справи с удара му от фаул. В следващата минута френският тим сбърка при изнасянето на топката и бе наказан. Един Джеко напредна и с плътен удар от дъгата на наказателното поле матира Лорис. За 35-годишния нападател това бе гол №60 в 115 мача за Босна.
 
В 40-ата минута домакините стигнаха до изравняване след намесата на ВАР. След центриране от корнер топката рикошира последователно в гърба на Гризман и на защитник на гостите, а вратарят на Босна се хвърли и я изби. Повторенията обаче ясно показаха, че тя е преминала голлинията с целия си обем и голът бе зачетен - 1:1. Попадението бе под №39 за Гризман в 96 мача за националния отбор на страната си. 


Второто полувреме започна кошмарно за "петлите", след като още в 51-ата минута останаха с 10 души. Директен червен картон получи Жул Кунде за безумно влизане в краката на Колашинац. Осем минути по-късно Килиан Мбапе се свлече в наказателното поле след сблъсък с противник, но реферът Сандро Шерер бе категоричен - дузпа няма. 

До края на мача головите положения пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка и логично двубоят завърши без победител.