Франция нанесе исторически погром над състава на Казахстан, побеждавайки с резултат 8:0 в двубой от група D на световните квалификации в зона Европа, с което "петлите" осигуриха мястото си на Мондиал 2022. Килиан Мбапе отбеляза хеттрик в рамките на първите 32 минути на мача. Карим Бензема добави още два гола в рамките на първите 15 минути на второто полувреме. Адриен Рабио и Антоан Гризман отбелязаха следващите две попадения, а Мбапе заби последния пирон в ковчега на жалките казахи в една паметна вечер на "Парк Де Пренс". 

БГНЕС
28 снимки

Двубоят започна във вихрено темпо и едва до 12-та минута "петлите" вече имаха аванс от цели два гола. В 6-та минута Тео Ернандес успя да намери Мбапе в наказателното поле, а стрелецът нямаше проблеми да отбележи за 1:0. 

Само 6 минути по-късно нещата за казахстанците станаха още по-тежки. След бърза контраатака Кингсли Коман изпревари излезлия неразчетено страж на гостите и намери Мбапе, който на празна врата не сбърка за 2:0. 

Домакините продължаваха да контролират изцяло темпото и в 25-та минута Кингсли Коман пробва мерника си отдалеч, но шутът беше блокиран. Седем минути по-късно обаче крилото на Байерн достави още една прекрасна топка на главата на Мбапе, който за трети преодоля Покатилов. 

Десет минути след началото на второто полувреме домакините се отчетоха с 4-ти гол. След нова брилянтна солова атака на Тео Ернандес по левия фланг той намери Бензема около точката за дузпата, а стрелецът не сбърка за нов гол. 

В 59-та минута нещата станаха съвсем плачевни за Казахстан. След извеждащ пас към Килиан Мбапе младата суперзвезда намери Бензема на опразнената врата и той нямаше как да пропусне за 5:0. Нови 6 минути по-късно бранител на Казахстан беше на косъм да си вкара автогол, но вратарят все пак го предотврати. 

Разгромът за гостите обаче ставаше все по-значим и в 75-та минута "петлите" наказаха за пореден път безпомощният Покатилов. Автор на поредното попадение беше Адриен Рабио. Три минути по-късно Мбапе стреля право в ръцете на вратаря от 20 метра. 

В 84-та минута Антоан Гризман беше фаулиран в наказателното поле и след проверка на ВАР съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана стрелеца на Атлетико Мадрид и не пропусна за 7:0. Три минути по-късно Мбапе оформи крайното 8:0 с четвъртия си гол в мача. 

Франция - Казахстан 8:0

1:0 - Килиан Мбапе (6)

2:0 - Килиан Мбапе (12)

3:0 - Килиан Мбапе (32)

4:0 - Карим Бензема (55)

5:0 - Карим Бензема (59)

6:0 - Адриен Рабио (75)

7:0 - Антоан Гризман (84)

8:0 - Килиан Мбапе (87)

Ето и съставите на двата тима: 

Франция: Лорис, Кунде, Упамекано, Люка Ернандес, Коман, Тео Ернандес, Рабио, Канте, Гризман, Бензема, Мбапе;

Казахстан: Покатилов, Марочкин, Алип, Тайкенов, Ерланов, Бистров, Тапалов, Куат, Жаринбетов, Аймбетов, Омиртаев;