Уелс продължава да мечтае за Световното първенство в Катар догодина. В мач от квалификационна Група "Е" Гарет Бейл и компания разгромиха в Кардиф с 5:1 Беларус. Така Уелс събра 14 точки и е на второ място в класирането в групата, която бе спечелена от Белгия (с 19). Третият Чехия също все още има шанс да заеме втората позиция, даваща право за участие в баражите за класиране на шампионата на планетата. 

Тази вечер уелсците контролираха развоя на мача с Беларус от начало докрай, като още в 3-ата минута Аарън Рамзи даде аванс на тима в резултата. Домакините изпълниха ъглов удар, след който топката се задържа пред вратата на гостуващия тим. В крайна сметка футболист на Уелс стреля от дъгата на наказателното поле, стражът Сергей Черник изби, но по много удобен начин за дебнещия наблизо Рамзи и халфът на Ювентус реализира едно от най-лесните попадения в кариерата си.

В 20-ата минута десният бек на Ливърпул Нико Уилямс бе точен за 2:0. Той навлезе в зона около ъгъла на наказателното поле и стреля, а стражът Черник реагира доста неубедително и допусан топката да влезе във вратата му.

През втората част уелсците продължиха да вкарват голове. В 50-ата минута Рамзи направи резултата 3:0 от дузпа, отсъдена за нелепа игра с ръка на Юденков. В 77-ата минута Бен Дейвис изпрати топката във вратата на неубедителния за пореден път тази вечер Черник с глава след центриране от ъглов удар.

Три минути преди края Артьом Концевой с красив изстрел извън наказателното поле реализира попадението на утехата за Беларус, а 2 минути по-късно Конър Робъртс оформи крайния резултат, като на шега отклони топката във вратата след центриране от фал.

Мачът ще се започни и с юбилейното постижение на голямата звезда на Уелс Гарет Бейл, който записа днес своя двубой №100 с националната фланелка. С 6 повече е Крис Гънтър, който тази вечер остана през цялото време на скамейката на резервите. Бейл, който доскоро се възстановяваше от контузия, игра само през първото полувреме тази вечер.