Националният отбор на Швейцария не срещна трудности в гостуването си на Литва и го победи с 4:0 в мач от група „C“ на световните квалификации. Тимът на Валдас Иванаускас, който само преди няколко дни надделя над българския национален тим с 3:1, днес се представи доста по-слабо и заслужено загуби.

Попаденията в полза на играчите на Мурат Якин отбелязаха Бреел Емболо в (31’ и 44’), Ренато Щефен в 44-ата и Марио Гавранович в самия край на срещата.

„Кръстоносците“ изиграха прекрасно първо полувреме, в което взеха аванс от три попадения.

Резултатът бе открит в 31-ата минута, когато Бреел Емболо изпревари пазача си при изпълнение на корнер и с много силен удар с глава отбеляза за 1:0.

Швейцария удвои преднината си три минути преди края на първата част, когато играчът на Волфсбург Ренето Щефан бе изведен отдясно и прехвърли технично вратаря на домакините за 2:0.

Само минута по-късно „кръстоносците“ вече имаха класически аванс, след като след нов корнер цялата защита на Литва се размина с топката, която достигна до напълно свободния Емболо и той абсолютно необезпокояван прати топката в мрежата за 3:0.

След почивката темпото на срещата видимо спадна, а физическите сблъсъци се увеличиха. Все пак играчите на Мурат Якин създадоха още няколко добри шанс за попадение, но ги пропуснаха.

В 82-ата минута Кристиан Фаснахт нацели дясната греда на Ернестас Шеткус след корнер.

Все пак в последните секунди на двубоя Марио Гавранович засече подаване на Седрик Итен и по този начин оформи и крайния резултат.

С тази победа Швейцария заема твърдо второто място в нашата група с 14 точки, колкото има и Италия. С този резултат играчите на Мурат Якин си гарантираха минимум на бараж за класиране за световното първенство в Катар догодина. В последния си мач „кръстоносците“ са домакини именно на България.