Италия си изкара яда на Литва и записа убедителна победа с 5:0 в световна квалификация от група С, където е и България. Миналата седмица европейският шампион направи две поредни равенства - с нашия национален тим и с Швейцария. Головете за разгрома вкараха Джакомо Распадори, Джовани ди Лоренцо и Мойс Кийн (2), а Уткус си вкара автогол. Така Скуадрата вече има 14 точки и запази лидерството си пред отбора на Швейцария, който е с 8. България и Северна Ирландия имат по пет точки, а Литва е без спечелена точка.
 
Италианците поведоха в 11-ата чрез Мойс Кийн, който пресече върната топка и матира вратаря на гостите Шеткус. Три минути след това Едгарас Уткус си вкара автогол. В 24-ата минута Джакомо Распадори направи резултата класически с удар отбилзо .Пет минути по-късно Мойс Кийн засече от въздуха за 4:0. 
 
"Скуадра адзура" започна и втората част на високо темпо и отбеляза пети гол в 54-ата минута.  Джовани Ди Лоренцо в опита си да центрира към далечната греда завъртя топката в мрежата на Литва за първото си попадение в националния отбор.