Отборът на Босна и Херцеговина с Ивайло Петев начело допусна огромна издънка в жизненоважния мач срещу Финландия. Босна загуби с 1:3 в Сараево от северната страна, с което и на теория, и на практика изгуби всякакви шансове за бараж.

Теему Пуки изпусна дузпа за финландците в 25-ата минута,но четири след това Форс откри резултата. Няколко минути по-късно Юка Райтала от тима на гостите си изкара червен картон.

Численото превъзходство обаче не помогна на тима на Петев, който в началото на втората част допусна и втори гол, дело на Робин Лод. Лука Менало успя да намали резултата в средата на втората част, но футболистът на ХИК Хелзинки Даниел О`Шонеси вкара трети гол за „Суоми“, с който окончателно сломи съпротивата на босненците, които в този мач бяха без голямата си звезда Един Джеко.

С победата Финландия се изкачи на второ място в групата с 11 точки, само на една зад Франция, която вечерта приема Казахстан и на две пред Украйна. Босна и Херцеговина пък остана на 4-ата позиция със 7 точки и загуби шансове за плейоф и класиране на Мондиала в Катар догодина.