Националните отбори на Украйна и Босна и Херцеговина, воден от Ивайло Петев, не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат в сблъсък от група „D“ на световните квалификации. Двата тима изиграха интригуващ двубой и си размениха по едно попадение чрез Андрий Ярмоленко в 15-ата и Анел Ахмедходжич в 77-ата минута.

Домакините поведоха в резултата в 15-ата минута, когато след хубаво разиграване пред наказателното поле доведе до отлично извеждане на Виктор Циганков отляво, който той нахлу в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас. Той бе засечен от Андрий Ярмоленко за 1:0.

Украйна пропусна страхотна възможност да удвои преднината си в 30-ата минута, когато Виктор Циганков бе изведен в отлична позиция, но вратарят Сехич се справи.

Няколко минути след това пък Пятов се намеси решително при добро центриране отляво на Сеад Колашинац.

В 49-ата минута Украйна пропусна нова отлична възможност за второ попадение, когато отлично отдясно се измъкна Олександър Тимчик, но ударът му премина покрай гредата.

В 57-ата минута добро ново добро положение се откри и пред Роман Яремчук, но и той стреля покрай вратата на Ибрахим Сехич.

Играчите на Ивайло Петев в крайна сметка успяха да изравнят в 78-ата минута, когато топка в центъра на терена бе подадена към Стеванович, а той с едно докосване я прехвърли в предни позиции към Анел Ахмедходжич, който успя да я прати в десния ъгъл на Пятов за 1:1.

До края на срещата и двамата треньори Олександър Петраков и Ивайло Петев се опитаха със смени да променят и освежат играта на своите тимове, но до ново попадение така и не се стигна.

Франция продължава да е водач в групата с 12 точки, но зад тях е Украйна с 9. Финландия има 8, а Босна и Херцеговина е със 7 и всичко ще се решава в оставащите сблъсъци през месец ноември.