Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд има устно споразумение за това да напусне „жълто-черните“. Нападателят е по-малко от година в германския клуб, след като беше взет през януари от РБ Залцбург.

Но той може да има нов отбор през 2022 година съгласно споразумение между агента на играча Мино Райола и ръководството на Борусия, твърди „AS“.

Манчестър Юнайтед беше един от клубовете, които искаха да привлекат Халанд, преди да се присъедини към Дортмунд. Мениджърът Оле Гунар Солскяер работеше с нападателя, когато двамата бяха в норвежкия Мьолде.

15 снимки

„Червените дяволи“ продължават да се интересуват от 20-годишния футболист, но Реал Мадрид и Байерн Мюнхен също следят изкъсо нападателя. Изданието смята още, че „Лос Бланкос“ са начело на опашката.

Твърди се, че Дортмунд има много добри отношения с Мадрид, което би укрепило позициите им на трансферния пазар. Самият Халанд също иска да заиграе на „Сантиаго Бернабеу“.

Младият нападател се доказа като отличен голмайстор и тази седмица вкара две попадения в Шампионската лига срещу Брюж. Така той вече има 14 гола в само 11 мача от турнира. През този сезон той е вкарал пет гола в също толкова мачове.