В Рома напрежението така и не спада. Равенството с Монца по никакъв начин не спомогна за каузата на Иван Юрич, а след международната пауза няма да става по-лесно за „вълците“. Двубой срещу Интер със сигурност не е едно от най-желаните неща за „джалоросите“ към настоящия момент, а „тифозите“ продължават да са изключително ядосани и недоволни не само заради уволнението на Даниеле Де Роси, но и от слабото представяне на тима най-вече преди паузата за националните отбори.

Някои специалисти вече отчетоха факта, че римският гранд сам доста си усложни положението в Лига Европа и макар че новият формат на надпреварата ти дава право на някои грешки, поражението от Елфсборг не се прие никак добре от феновете. 1 точка от два мача в основната фаза на турнира също доста сериозно притеснява привържениците, като вече се чуха и някои опасения, дали Рома ще успее да завърши сред 24-те отбора, които ще продължат към елиминациите.

Снимки: Gulliver/GettyImages
24 снимки

Въпреки напрегнатата обстановка в клуба, „римляните“ вече гледат към януарския трансферен прозорец. По информации на медиите в Италия, столичният тим е възобновил интереса си към бившия играч на Челси Жереми Бога. Очакваше се, че още през лятото Рома ще си осигури подписа на настоящия играч на Ница, но до трансфер така и не се стигна.

Италианските медии информират още, че вече са водени разговори с агента на офанзивния състезател, който също е склонен да заиграе в по-силен отбор и да се завърне в Италия, където преди няколко сезона носи екипа на Сасуоло.