Полският вратар Войчех Шчесни разкри, че неговият съотборник в националния отбор Роберт Левандовски е бил първият, който му се е обадил относно възможността да заиграе в Барселона. 

Шчесни прекрати кариерата си след седем сезона в Ювентус през лятото, но преразгледа намерението си след предложението от Барселона, дошло след тежката контузия на титулярния вратар Марк-Андре Тер Стеген.

Още по темата:

Официално: Шчесни подписа с Барселона

"Левандовски беше първият човек, който ми се обади, за да ми разкрие за намерението на Барселона, когато вече бях прекратил кариерата си. Първоначално не бях готов за нови предизвикателства, но говорих със семейството и приятелите си и всички те ми казаха, че би било грешка да не приема това. Поради тази причина Роберт изигра много важна роля, защото той беше човекът, който ме убеди", каза Шчесни.

"В Барса има страхотна база от фенове. Виждам тяхната страст, което е много добре. Бях на стадиона, готов да гледам мача. Условията са невероятни. Вълнуващо е, за мен е предизвикателство, за което се изправям с много енергия и ентусиазъм. Така че съм готов да се захвана за работа. И очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи през този сезон“, каза той в изявление за клубния сайт, което направи, след като подписа с клуба до до юни 2025 г. / БТА