Отборът на Арсенал е стартирал преговори с РБ Залцбург относно евентуален трансфер на звездата на тима Доминик Собослай. Унгарският полузащитник привлече вниманието на няколко от най-големите клубове в Европа с редица впечатляващи изпълнения за австрийския тим.

Смята се, че „артилеристите“ са един от клубовете, които се интересуват от 20-годишния футболист, когото смятат за по-евтина алтернатива на Усем Ауар от Олимпик Лион. А според италианския журналист Николо Шира лондончани вече са направили първата стъпка в уреждането на атакуващия полузащитник.

Твърди се, че Собослай, който се превърна в герой за Унгария, след като отбеляза победния гол срещу Исландия, който прати „швабите“ на Евро 2020, може да напусне Залцбург само за около 22,3 милиона британски лири.

Арсенал обаче ще си изправи пред сериозна конкуренция от страна на Милан и Реал Мадрид, които също следят изкъсо изявите на Собослай. Халфът има 22 гола в 74 участия, откакто се присъедини към австрийския шампион през 2018 година.

Наскоро агентът на футболиста - Естерхази Матяс сподели, че клиентът му е готов да премине в някой от най-елитните европейски клубове.