Ливърпул е набелязал крилото на Ювентус Федерико Киеза като „потенциален заместник“ на Мохамед Салах, твърди Tuttosport. Египтянинът беше силно свързван с трансфер в Саудитска Арабия миналото лято и се очаква, че ситуацията няма да бъде по-различна и тази година.

Съобщава се, че „червените“ вече имат готов план, ако египетският национал реши наистина на напусне „Анфийлд“. Именно това ще бъде 26-годишният Киеза, към когото английският клуб е възобновил интереса си.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Италианският национал отбеляза осем гола и направи две асистенции в 30 мача за „биаконерите“ досега през сезона. Настоящият договор на крилото с отбора от Торино изтича следващото лято, като Tuttosport отбелязва, че Ливърпул е готов да се възползва от тази ситуация и да отправи оферта за него в следващите няколко месеца.

Изданието допълва, че Ювентус в момента е в процес на преговори с Киеза за потенциално удължаване на контракта му, като от „Алианц Стейдиъм“ предпочитат да постигнат споразумение още преди Европейското първенство това лято. Ако не успее обаче Киеза да се договори за нов договор, тогава „червените“ ще се опитат да го привлекат, ако Салх си тръгне.