Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че титлата най-добър футболист е само за един футболист - Лионел Меси.

Английският отбор спечели седем от първите си осем мача през сезона във Висшата лига, а в последния кръг победи със 7:2 срещу Стоук Сити. Пеп е категоричен, че изисква още много от своите играчи.

Гуардиола каза, че не е глупак и не очаква никак лесен мач срещу Наполи в Шампинската лига.

„Наполи играе по коренно различен начин в сравнение с отборите от Висшата лига. Ще трябва да се адаптираме към техния стил на игра. Наполи не е отбор, който изчаква. Те обичат да пресират, знаят как се гради играта и се представят много силно. Играят много добре. Тримата им нападатели Инсиние, Мертенс и Кайехон не получават дълги топки. В халфовата линия имат футболисти, които тичат много и покриват празните пространства. Те знаят как да четат футбола. Техният вратар има много голям опит. Те спечелиха гостуванията си на Рома и Лацио. Не е тайна, че са много добър отбор. На мен много ми харесва да гледа как играе Наполи. Винаги научавам много от отборите на Сари. За първи път следих водения от него отбор на Емполи“, коментира Гуардиола.

Гуардиола с 300 мача в своята кариера

„През последните години испанските отбори доминират в Европа. Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Атлетико Мадрид са много сериозни отбори, които тотално доминрат в Европа и в света през последните години“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„Етикетът „най-добрият“ е само за един футболист. Де Брюин е един от най-добрите футболисти. Ще се радвам, ако всичките ми футболисти достигнат нивото на Меси, но не искам да подлагам на такова напрежение Де Брюин. Не мога да сравнявам Кевин с Меси. Лео е от друго ниво. Вкарва по 60 гола всеки сезон. Често се случва да чета има играчи като Меси, но това е невъзможно“, продължи Пеп.

„Познавам се с Рейна много добре. Двамата работихме заедно с Байерн. За мен бе удоволствие да работя с него. Той е един голям лидер. Помага много на своите съотборници, а също така и на треньора. Има качествата да стане добър треньор. Рейна е невероятен вратар.“

„Мачът ни срещу Стоук Сити бе най-добрият за нас, откакто съм начело на Манчестър Сити“, каза още Гуардиола.