Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд изрази своето мнение за случващото се в най-силния европейски клубен турнир - Шампионска лига. Късно снощи приключиха първите осминафинални срещи в надпреварата, а бившият защитник смята, че най-интересното в турнира тепърва предстои. Според Фърдинанд 3 клуба се открояват пред всички останали и някой от тях ще грабне купата през месец май. 

Gulliver/GettyImages
44 снимки

"Както винаги Шампионската лига не ни подвежда и ставаме свидетели на страшно интересни и интригуващи сблъсъци. Не е случайна любовта на феновете към това голямо състезание, защото Шампионската лига винаги е носила някаква магия на абсолютно всеки фен на футболната игра. Тук са великите отбори, незабравимите моменти за зрителите, и разбира се, качествения футбол. Бавно навлизаме в решителните фази на най-комерсиалния турнир и за мен 3 отбора са с едни гърди пред останалите. Манчестър Сити, ПСЖ и Байерн Мюнхен са трите клуба, които според мен ще се борят за отличието", коментира Фърдинанд. 

"Байерн разполага с безценен опит и все пак е носител на купата, във френския тим има страхотна класа и играчи от извънземна величина, футболисти, които могат да решат всеки мач за секунди. Манчестър Сити разполага с невероятен мениджър и това е тяхното основно оръжие, виждаме какво правят във Висшата лига.  Въпреки че няма публика, мачовете са интересни и аз лично се надявам, че до края на сезона ще видим още много голове“, сподели още бившият английски национал.