Интер и Барселона излизат един срещу друг в най-интересния мач от днешната програма на Шампионска лига. Двубоят в Милано е тази вечер от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.
 
Срещата е много важна и за двата тима, тъй като те вече записаха по една загуба от Байерн Мюнхен. Няма съмнение, че Барселона се намира в по-добра форма, но пък домакинското предимство е на страната на Интер. "Нерадзурите" ще са без Марсело Брозович и Ромелу Лукаку, които лекуват контузии, а от групата на гостите отпаднаха Роналд Араухо, Жул Кунде, Мемфис Депай и Ектор Белерин, които не са възстановени.
 
Треньорът на каталунците Шави иска отборът му да покаже по-ефективна игра в сравнение с мача с Байерн, когато отборът му пропиля няколко страхотни възможности и в крайна сметка загуби.
 
„Това не е решаващ мач за нас, но е много важен. След поражението от Байерн имаме нужда от тези три точки, те ще бъдат жизненоважни занапред. Попаднахме в най-лошата група на Шампионската лига, но сме в добра форма и постигаме добри резултати. Всичко това обаче трябва да се доказва във всеки мач.
 
Ще трябва да играем по същия начин като в Мюнхен, но по-ефективно. Ще се опитаме да доминираме и да се възползваме от факта, че Интер не е в най-добрата си форма. Може би заради това ще действа по-агресивно, по-твърдо в защита, но ние трябва да наложим нашата игра. Нападателите на Интер използват чудесно свободните зони, отборът играе добре в защита. Не искам да променям стила, който направи клуба велик. Но искам да адаптирам играта на отбора към действията на съперника. Винаги изучаваме срещу кого играем. 
 
Формата на Интер не е толкова важна за мен. Участвах в много мачове, в които моят отбор беше считан за фаворит, но не се показа от най-добрата страна. Интер играе много по-различно от клубовете, срещу които сме се изправяли този сезон. Той играе с двама нападатели, което е рядкост в Ла Лига“, коментира Шави.
 
Бившият футболист си спомни и за загубата от Интер с  1:3 през 2010 г. на полуфиналите на Шампионската лига. 
 
„В мен няма желание за отмъщение, всичко е в миналото. Мачът беше изключително оспорван, а ние трябваше да пътуваме с автобус до Милано заради изригване на вулкан. Определено не ни беше лесно", добави той.
 

Стартови състави:

Интер: Андре Онана, Милан Шкринияр, Стефан де Фрай, Алесандро Бастони, Матео Дармиан, Николо Барела, Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоглу, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес, Хоакин Кореа

Барселона: Марк Андре Тер Стеген, Маркос Алонсо, Ерик Гарсия, Андреас Кристенсен, Серхи Роберто, Гави, Серхио Бускетс, Педри, Рафиня, Роберт Левандовски, Усман Дембеле