Феновете на Манчестър Сити и Наполи получиха забрана да влизат с колани на панталоните си за мача на стадион "Сан Паоло", на който в сряда ще се проведе двубоят от Шампионската лига между двата тима.

Забраната се отнася и до представителите на медиите, които ще отразяват мача, като от нея са изключени единствено щабовете на двата отбора.

От фенклуба на Манчестър Сити нарекоха решението на италианските власти "безумно".

"Това не е нормално. Знам, че местната полиция има проблем с феновете на Наполи, които използват коланите си като оръжие, но това никога не е било проблем в Англия. Защо изведнъж феновете на Сити трябва да да бъдат наказани", каза Кевин Паркър, представител на привържениците на "гражданите".

"Имам чувството, че винаги се случва нещо такова в този турнир точно на феновете на Сити. Първо ни бяха забранили да освиркваме. След това ни забраниха да ходим на стадиона, а сега и това с коланите", добави той.

източник: Gulliver/GettyImages

Преди две седмици, точно преди мача между двата отбора в Манчестър, фенове на Наполи нападнаха в бар привърженици на английския тим със самоделно направени оръжения, включително и с колани.

Един от нападателите в понеделник бе вкаран в затвора за 5 месеца, докато още седем човека са с доживотна забрана да посещават футболни мачове в Англия. /БТА