Ето част от спортистите, които са с положителни проби за коронавирус:
 
Руди Гобер и Доновън Митчъл - Баскетболистът на Юта Джаз Руди Гобер е първият заразен с коронавирус играч на НБА. След обявяването на неговата положителна проба за коронавирус NBA прекъсна сезона за 30 дни. Часове след това бе обявена и втора положителна проба на играч от асоциацията - Доновън Митчъл.
 
Микел Артета - Мениджърът на Арсенал е с положителна проба за коронавирус. Клубната база на лондончани ще бъде дезинфекцирана, а всеки служител на Арсенал, който е имал контакт с мениджъра, ще бъде в карантина.
 
“Това е много разочароващо, но направих теста, след като се почувствах зле. Ще се завърна на работа веднага щом ми позволят”, сподели самият Артета, цитиран от официалния сайт на клуба.
 
Футболист на Евертън - Един от футболистите на английския отбор е със симптоми, а от тима са взели решение да се поставят под самоизолация. 
 
Калъм Хъдсън-Одой - Футболистът на Челси е заразен с коронавирус, съобщи клубът от столицата на Англия. Той се намира под карантина, след като бе първият футболист от Висшата лига на Англия с положителна проба за коронавирус. Всички служители на Челси, които скоро са били в тесен контакт с играчите, ще бъдат изолирани в съответствие с мерките, препоръчани от британското правителство.