Тази вечер световният шампион Германия излиза за втория си мач на UEFA EURO 2016. Безспорно той е и очакваният с най-голям интерес двубой на Бундестима в груповата фаза, а причината е, че съперници са съседите от Полша.

Двубоят е от 22 часа и ще може да бъде гледан свободно на Gong.bg и Нова телевизия, както и по Diema Sport.

Сблъсъците между Германия и Полша винаги са любопитни, защото освен съседски, в този спор е преплетено и историческото минало.

На "Стад дьо Франс" в Париж обаче двата отбора трябва да доказват кой е по-добрият във футболно отношение. Германия стартира Европейското с успех с 2:0 над Украйна, а Полша също стартира с успех - 1:0 срещу Северна Ирландия. Така двубоят тази вечер се явява пряк спор за първото място в група С.

Любопитен факт е, че двете държави бяха заедно и в квалификациите за UEFA EURO 2016, а Полша сложи край на серия от 18 мача без победа над Бундестима с успех с 2:0 у дома. В последствие пък световният шампион се реваншира с победа 3:1 във Франкфурт през миналия септември.

Общо Германия и Украйна са играли помежду си 17 пъти, а немците водят с 8 на 4 победи.

В този сблъсък са преплетени и някои интересни моменти като фактът, че нападателят на Германия Лукаш Подолски е роден в Полша. Звездата на поляците Роберт Левандовски пък ще се изправи срещу своите съотборници от Байерн Мюнхен.

Въпросителната пред Йоаким Льов е, дали да заложи на Матс Хумелс, който все още не е в оптимална кондиция. Той може да замени голмайстора от първия мач на Германия Шкодран Мустафи.

Проблемът за Полша е контузията на титулярния вратар Войчех Шчесни, който ще бъде заменен от Лукаш Фабиански.

Предполагаеми състави: 
Германия: Нойер; Хьоведес, Хумелс/Мустафи, Боатенг, Хектор; Кроос, Кедира; Мюлер, Йозил, Дракслер; Гьотце.
Полша: Фабиански; Пишчек, Глик, Паздан, Йенджейчак, Блашчиковски, Криховяк, Мачжински, Капустка; Милик, Левандовски