Лионел Меси ще се оттегли от националния отбор на Аржентина след Световното първенство. Това е мнението на бившия му съотборник Пабло Сабалета.

Сабалета остана шокиран от поражението с 0:3 от Хърватия и е на мнение, че това е бил последният шанс на Меси да постигне нещо значимо с родината си.

"Съжалявам за Лионел Меси. Това беше последният му шанс да спечели нещо с Аржентина, така че няма да се учудя, ако се оттегли от международния футбол след това. Той ще бъде много разочарован, а до Катар има още 4 години."

"Хората в Аржентина ще бъдат гневни. Очакваш повече от тези играчи. Те бяха близо до спечелването в Бразилия, после загубиха два пъти Копа Америка подред. Хората в Аржентина бяха толкова жадни за това Световно и няма да го приемат."

"Треньорът трябва да седне с играчите и да проведе истински разговор какво се случва. Никога не съм виждал такова представяне на Аржентина. Никога. Имаше липса на дъх и бе много странно да го видя."

"През второто полувреме не бяхме достатъчно добри. Мисля, че след грешката на Вили Кабайеро бе психически много трудно за играчите да се върнат и да спечелят мача."

"Всички играчи на Аржентина играят в големи клубове, те трябва да се справят много по-добре. Никога не съм виждал Николас Отаменди толкова некомфортно в мач, той правеше всякакви грешки, а в Манчестър Сити не бърка нито пас. А Маркос Рохо играе в защитна тройка в Манчестър Юнайтед, така че не разбирам защо не бе в състава."