Английският шампион Ливърпул получи нов удар със своите кадрови проблеми. Това се случи, след като селекционерът на Шотландия Стив Кларк потвърди, че левият бранител Андрю Робъртсън е получил проблем в подбедрието си след успеха на островитяните над Сърбия във финалния плейоф за класиране на Европейско първенство.

Капитанът на Шотландия игра 120 минути на „Райко Митич” и Кларк потвърди, че той по всяка вероятност няма да играе срещу Словакия в мача от Лигата на нациите.

Ако контузията се окаже сериозна и по-продължителна, това означава, че Ливърпул ще бъде без цялата си титулярна централна линия за неопределен период. Върджил ван Дайк получи скъсване на кръстните връзки в мърсисайдското дерби, а Джо Гомес се контузи на тренировка на Англия. Трент Александър-Арнолд пък разтегна в дербито с Манчестър Сити преди паузата за националните отбори.  

За да станат нещата още по-лоши за Юрген Клоп, звездата Мохамед Салах е с положителен тест за коронавирус, след като присъства на сватбата на брат си в Египет.