Тази вечер ни очаква втората порция мачове от 1/8-финалите в Лига Европа. Вчера станаха ясни първите четири отбора, които се класираха на 1/4-финалите - Манчестър Юнайтед, Интер, Шахтьор Донецк и Копенхаген. Днес ще разберем кои ще бъдат другите четири тима, които ще се присъединят към тях.

Без съмнение най-любопитният сблъсък е този между отборите на Севиля и Рома. Заради пандемията от COVID-19 бе взето решение победителят да бъде решен в един мач, така че ни очаква интересен двубой между два от фаворитите в надпреварата, които се срещат на доста ранен етап. Мачът ще се играе на "MSV Arena" в Дуисбург.

Другият по-завързан мач е между Уулвърхамптън и Олимпиакос. Двата тима не излъчиха победител в първия двубой в Гърция, завършвайки 1:1. Всичко ще се реши днес на "Молиню", като гостите имат леко предимство, тъй като дори равенство 0:0 или с много голове може да ги класира напред.

Сблъсъкът между Базел и Айнтрахт Франкфурт изглежда решен, след като швейцарците имат преднина от 3:0 като гост и германците трябва да направят своеобразно чудо, за да обърнат нещата в своя полза.

Подобна е ситуацията и в последния сблъсък между Байер Леверкузен и Глазгоу Рейнджърс. "Аспирините" спечелиха с 3:1 на "Айброкс" и вече са с единия крак на 1/4-финал, стига да не допуснат някаква грандиозна изненада на "БайАрена" довечера.

Оставащи 1/8-финали:

Севиля - Рома  19:55 ч.

Байер Леверкузен - Глазгоу Рейнджърс (в първия мач 3:1) 19:55 ч.

Уулвърхамптън - Олимпиакос (в първия мач 1:1) 22:00 ч.

Базел - Айнтрахт Франкфурт (в първия мач 3:0) 22:00 ч.