Тимът на Тотнъм Хотспър стартира категорично епопеята си в Лига Европа и надви с 3:0 австрийския ЛАСК Линц в Лондон. Въпреки редицата промени, направени от Жозе Моуриньо, два гола за „шпорите” дойдоха през първата част, след като първо Лукас Моура откри в 18-ата, а Андраде от гостите си вкара нелеп автогол в 27-ата. Крайният резултат в северен Лондон оформи Хюн-мин Сон, който регистрира третото попадение във вратата на ЛАСК.

Тотнъм стартира на висока скорост и доминираха през първото полвуреме. Въпреки че Жозе Моуриньо бе направил доста смени, “шпорите” бяха изключително опасни в атака, където стартираха чрез Лукас Моура, Гарет Бейл и привлечения под наем от Бенфика Винисиус. Именно бразилецът имаше страхотен шанс да открие резултата в девета минута. Ударът му с глава обаче бе доста неточен. Винисиус се реваншира в 18-ата минута, когато напредна и отлично намери сънародника си Лукас Моура, който даде преднина на домакините.

Миг по-късно дойде шанс за Санчес, но австрийците успяха да изритат напред. Андраде обаче заби топката в собствената си мрежа в 27-ата минута, когато опита да се справи с остра топка в наказателното поле, отправена от Бейл. Секудни по-късно Тотнъм бе близо до ново попадение, но вратарят на съперника Шлагер успя да стигне до топката преди тя да премине голлинията. В края на първото полувреме Джо Харт направи спасяване след удар на Грубер. След почивката лондончани продължиха да имат голямо предимство и Ламела стреля опасно в 47-ата минута.

Отборът на Специалния контролираше срещата и през втората част, като създаде доста положения, но не ги реализира. В 75-ата минута влезлият като резерва Деле Али бе близо до попадение. Той бе видян от Винисиус сам срещу вратаря на гостите. Али стреля, Шлагер успя да отклони топката и след това я настигна, за да я избие преди тя да премине голлинията.

Стартовите състави на двата отбора:

Тотнъм: Харт, Дохърти, Санчес, Дейвис, Регилон, Хьойберг, Уинс, Ламела, Бейл, Моура, Винисиус

ЛАСК: Шлагер, Визингер, Траунер, Андраде, Ранфтъл, Холанд, Мичорл, Ренер, Грубер, Рагуз, Балич