Отборът на Интер успя да се класира на 1/4-финалите на турнира Лига Европа, след като се справи с коравия тим на Хетафе с 2:0. В 33-ата минута Ромелу Лукаку откри резултата. В 76-ата минута Хорхе Молина изпусна дузпа за мадридчани, след като не успя да уцели вратата. В 83-ата минута резервата Кристиан Ериксен вкара втори гол за "нерадзурите" и оформи крайния резултат. 

"Нерадзурите" показаха, че са по-класния отбор и заслужено предоляха фазата на 1/8-финалите, макар че имаха трудни моменти в срещата, особено в началото, когато Хетафе наложи натиск и имаше нелоши положения. Интер държеше нещата под свой контрол, но можеше да си изпати към края на срещата, когато испанците пропуснаха и дузпа. Все пак по-големия опит на италианците в еворпейските клубни турнири помогна на тима да се класира за следващата фаза, където ще срещне някого измежду двойката Байер Леверкузен - Рейнджърс. Първата среща на "Айброкс" завърши при резултат 3:1 за "аспирините".  


Испанският тим започна силно двубоя и още във втората минута създаде и първата реална голова възможност. Неманя Максимович успя да засече с глава центриране отдясно, но вратарят Самир Ханданович успя да избие опасния удар.

В 18-ата минута вратарят на Хетафе Давид Сория трябваше да излезе извън наказателното си поле, за да пресече дълъг пас за Лаутаро Мартинес и успя да са справи със ситуацията. 

Секунди след това отново испанците имаха шанс да отбележат, след като Хайме Мата бе оставен непокрит и опита удар от чудесна позиция, но в последния момент Алесандро Бастони застана на пътя топката и предотврати сигурно попадение. 

Малко след това "нерадзурите" се посъбудиха и след четвърт час игра създадоха и първата си опасна ситуация. Лаутаро Мартинес успя да се освободи от пазача си и стреля по диагонала, но вратарят Сория успя да се намеси. 

В 27-ата минута отново аржентинският стрелец се озова на добра позиция за стрелба пред наказателното поле, но отново бе отказан от стражът на испанския тим. 

Минута след това Данило Д'Амброзио засече топката след центриране от фаул, но право в ръцете на вратаря Сория.

Натискът на Интер обаче даде резултат и те откриха в 33-ата минута. Алесандро Бастони отправи дълго подаване в половината на Хетафе за Ромелу Лукаку. Белгиецът напредна и успя да гардира добре топката заради мощната си физика срещу Хавиер Ечейта, след което навлезе отляво в наказателното поле и с хубав удар по диагонала успя да отбележи във вратата на Сория - 1:0.  Това бе гол под №30 за белгиеца във всички турнири през сезона.

Второто полувреме започна така, както завърши и първото - с натиск на Интер. В 49-ата минута Николо Барела се измъкна от Мауро Арамбари и отправи опасен удар извън наказателното поле, който обаче срещна гърба на Ечейта и излезе в корнер.

Секунди след това Д`Амброзио опита странична ножица след центрирането от ъгловия удар, но Сория успя да избие. Топката стигна до Годин, който опита да нанесе удар, но отново Ечейта блокира. 

В 67-ата минута Хайме Мата успя да нанесе опасен удар с глава, но Ханданович изби.

Десет минути след това Хетафе получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Диего Годин в собстевното си наказателно поле. Ситуацията бе разгледана от системата ВАР и главният рефер Антъни Тейлър отсъди наказателния удар. Зад топката застана Хорхе Молина, който обаче стреля покрай дясната греда на Ханданович.

Три минути след това Интер можеше да реши мача, след като Николо Барела се пребори за топката в наказателното поле и комбинира с Лукаку, но белгиецът направи невероятен пропуск от няколко метра.

В 83-ата минута резервата Кристиан Ериксен успя да се разпише и до голяма степен да реши изхода от мача. Алесандро Бастони успя да намери датчанина с дълъг пас. След това халфът подаде към Роберто Галярдини, който центрира в наказателното поле. Даконам опита да изчисти, но прати топката право на крака на Ериксен, който се разписа за 2:0.


ИНТЕР - ХЕТАФЕ 2:0

1:0 Ромелу Лукаку 33'

2:0 Кристиан Ериксен 83'

Стартови състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самир Ханданович (к) - 2. Диего Годин, 6. Стефан де Фрай, 95. Алесандро Бастони - 33. Данило Д'Амброзио, 23. Николо Барела, 77. Марсело Брозович, 5. Роберто Галярдини, 15. Ашли Йънг - 9. Ромелу Лукаку, 10. Лаутаро Мартинес

Старши треньор: Антонио Конте

ХЕТАФЕ (4-2-3-1): 13. Давид Сория - 12. Алан Ниом, 16. Хавиер Ечейта, 22. Дамиан Санчес, 2. Джене - 15. Марк Кукурея, 17. Матиас Оливейра - 24. Давид Тимор, 18. Мауро Арамбрари, 20. Неманя Максимович - 7. Хайме Мата

Старши треньор: Хосе Бордалас

Главен съдия: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: "ФЕЛТИНС-Арена", Гелзенкирхен, Германия