...Че италианците бликат от самочувствие, дори в излишък, това го знаех, но че душичката на някои от тях е изкована от арогантност, това определено ме изненада. Най-пресният пример за това мое заключение е Сеньор Валтер Мадзари и най-вече поведението му след щастливата победа на Сампдория срещу Черно море с 1:0 в Бургас.

Това, че Мадзари живее на Апенините, че е треньор на Самп и е известен с прякора “Спасителя” не означава, че е някой в България. Надутият след победата като пуяк треньор се изгаври левашки с всички български журналисти на задължителната пресконференция след мача, като предпочете преди да влезе в залата, да покаже оперението си пред всички италиански колеги в коридора за около 20-на минути. Задоволи се с това да им дава обширно интервю, докато ние останалите, които сме от незначителната явно за него България трябваше да се гледаме през това време като първолаци с треньора Никола Спасов в очакване най-после “Той” да благоволи да ни зачете.

Е, и това стана, след като градусът на напрежението буквално ескалира. Едно “извинявайте” не изкупва пренебрежението, с което ни дарихте, Сеньор Мадзари. Ние в България не сме от Планетата на маймуните, ние също се развиваме....вече сме и в Европейския съюз, не сте ли чели вестници?.

След като норвежката съдийска бригада “подпираше” деликатно отбора Ви, за да смачкате “амбициозния” да се надиграва като равен с равен Черно море, можеше поне да покажете едно елементарно уважение към нас българските журналисти....

Сеньор Мадзари, не така, защото ние сме Българи, имаме достойнство...и “Ний сме дали нещо на света”!