Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за първи път заяви открито, че Димитър Бербатов може да бъде продаден през лятото. Шотландският спец все пак призна, че договорът на българина ще бъде удължен.

Както вчера Гонг съобщи, мениджърът на „червените дяволи” отдели специално внимание на темата Бербатов по време на пресконференцията преди мача от Лига Европа срещу Атлетик Билбао.

Сър Алекс призна, че в клуба ще се възползват от специалната клауза, с която ще продължат контракта на българина за още 12 месеца. Въпреки това обаче шотландецът добави, че не може да гарантира на Бербатов редовен футбол, което може и да се окаже причината, нападателят да смени клубната си принадлежност през лятото.

Фъргюсън каза още, че Бербатов може да вземе участие в мача срещу Билбао.

На официалната страница на Юнайтед бе проследена на живо пресконференцията на сър Алекс. Ето какво точно сподели мениджърът относно бъдещето на Бербатов:

Той може да играе утре, но имам добри опции с нападателите. Относно ситуацията с договора му, ще го продължим. Но след разговорите с него – той иска да играе, и ние ще трябва да обсъдим това в края на сезона. За момента, той остава в Юнайтед. Ще изслушам какво има да ни казва. Мисля, че го притеснява фактът, че не играе толкова често. Но за мен е трудно да му гарантирам това. Разбираемо е, че иска това на 31 години. Това може да го накара да се огледа за друг отбор.