В Англия са приключили успешно преговорите между Манчестър Юнайтед и Димитър Бербатов за продължаване на договора му, научи Гонг от два сигурни източника. Английският шампион ще се възползва от клаузата, която автоматично удължава контракта на българина за още 12 месеца.

Според наша потвърдена информация агентът Емил Данчев и сър Алекс Фъргюсън вече са разговаряли и са уточнили всички детайли. Очаква се днес сайтът на Манчестър Юнайтед да обяви официално новината, а шотландският колос да коментира бъдещето на Берабтов на пресконференцията преди мача от Лига Европа с Атлетик Билбао или на брифинга преди двубоя от Висшата лига с Уулвърхемптън този уикенд.

Можем само да гадаем дали новото споразумение ще върне Бербатов на терена. Заради много спекулации на тема „продажба през лятото“, и при вече удължения договор, се очаква сър Алекс Фъргюсън в коментара по темата да подскаже дали бъдещето на Бербатов ще бъде изцяло свързано с „червените дяволи“.

Продълженият контракт дава и надежда, че Митко ще си върне доверието на своя мениджър. Защото напоследък не малко специалисти на Острова твърдяха, че именно забавянето на договора е основната причина Бербатов да остава толкова дълго извън игра.

Самият футболист преди няколко дни в обширно интервю за United Review сподели, че е много разочарован от факта, че не играе, като все пак изрази своята готовност да помогне на отбора в борбата за титлата във Висшата лига през този сезон.