Рома спря серията от четири поредни мача без победа, след като се наложи с 2:1 при домакинството на Фиорентина в мач от 15-я кръг на Серия А. По този начин „римските вълци“ останаха на три точки зад лидера Ювентус.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА РОМА ВИЖТЕ ТУК!

Първата възможност в мача бе за футболистите на Фиорентина в 3-та минута, когато Хуан Варгас стреля опасно, но Морган де Санктис спаси.

Рома поведе с 1:0 в 7-та минута, когато Алесандро Флоренци бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Фиорентина, но реши да подаде на Майкон, който не пропусна да вкара.

Рома взе превес в следващите минути и в 11-та след центриране в наказателното поле на Фиорентина Даниеле де Роси стреля с глава, като насочи топката под напречната греда на вратата на Нето, който обаче се разтегна и успя да спаси.

Фиорентина изпусна идеална възможност да изравни резултата в 22-та минута, когато Джузепе Роси стреля опасно, но Де Санктис спаси, след което при добавката футболистът на „виолетовите“ отново шутира, но топката бе избита от защитник на Рома от голлинията.

Фиорентина успя да изравни резултата в 29-та минута, когато Ненад Томович подаде към Хуан Варгас, който отправи много силен и точен удар и прати топката във вратата на Де Санктис, който нямаше какво да направи.

Фиорентина можеше да направи пълен обрат в 37-та минута, когато Хуан Куардадо отправи далечен удар по посока на вратата на Рома, но топката мина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Де Санктис.

„Виолетовите“ изпуснаха нова чудесна възможност да вкарат в 47-та минута, когато Роси стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Жервиньо на свой ред в 57-та минута изпробва рефлекса на Нето, който плонжира и спаси. Четири минути по-късно Адем Ляич стреля, но изпрати топката на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Фиорентина. Кевин Строотман бе близо до това да вкара гол в 62-а минута, но топката срещна десния стълб на вратата на Нето. В 67-та минута Майкон излезе сам срещу Нето, но пропусна да вкара гол, а вратарят на Фиорентина направи блестящо спасяване.

Рома поведе с 2:1 в 67-та минута, когато Жервиньо подаде към Матия Дестро, който бе оставен непокрит и прати топката в десния ъгъл на вратата на Фиорентина.

Рома завърши мача с човек по-малко, след като Миралем Пянич бе изгонен за втори жълт картон в 88-та минута.

Така Рома събра актив от 37 точки и остава на второ място на три пункта зад лидера Ювентус, който има 40. Фиорентина заема пета позиция с 27 точки.