Има ли кой да спре Ювентус? Това е големият въпрос не само в шестия кръг на шампионата, но и за целия сезон 2018/2019. Кристиано Роналдо започна да бележи, вкарвайки на три пъти в последните два кръг, което никога не е добър знак за останалите в калчото. Юве е безгрешен с пет успех в пет мача, а осмото скудето изглежда просто като рутина. Така ли е наистина?

Ето какво ни предлагат мачове от шестия кръг на Серия А:

Удинезе - Лацио

След по-тромавия старт с две поредни загуби от Наполи и Ювентус, Лацио сякаш навлиза във форма след три поредни успеха. Последният  бе срещу Дженоа – и то доста впечатляващ – 4:1 у дома. Днешният съперник на тима на Симоне Индзаги е Удинезе, който също не е за подценяване – 4 точки в последните два кръга и 8-о място в таблицата за момчетата на Хулио Веласкес. Днес двата тима си дават среща на легендарния „Фриули“, където Лацио ще има шанс да притесни втория Наполи при евентуален успех. Добрата новина за тима е, че той не е побеждаван на този стадион в последните седем двубоя – шест победи и едно равенство.

За гостите Милан Бадел и Хоакин Корея трябва да получат минути за изява. Триъгълникът в нападение се запазва – Сергей Милинкович-Савич, Луис Алберто и Чиро Имобиле. За домакините единствен Еманюел Баду ще пропусне двубоя поради травма. Лукаш Теодорчик започна при успеха над Киево, но Кевин Лазаня вкара след влизане от пейката, което може да му отвори вратите за титулярно място. Халфът Антонин Барак продължава да не може да намери път към стартовите 11 след тежката си контузия и все по-често остава на пейката.

Срещата между Удинезе и Лацио е в сряда, 26 септември, от 20 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 2.

Ювентус – Болоня

След успеха над Фрозиноне през уикенда (2:0), шампионът Ювентус се закотви здраво на върха с 15 точки и пет поредни победи. Има ли кой да спре „старата госпожа“ или познатият шлагер ще звучи на нов глас?  Тимът на Масимилиано Алегри посреща на своя „Алианц Стейдиъм“ страдащия тим на Болоня, който е 18-и с едва 4 точки от началото на шампионата. Това е начало на серията от три поредни домакинства за Юве -  идния уикенд "бианконерите" посрещат вицешампиона Наполи, след което им предстои и двубой от Шампионската лига срещу Йънг Бойс, в който голямата звездата на тима – Кристиано Роналдо, няма да вземе участие поради червения си картон срещу Валенсия.

Ювентус изглежда започна да страда от всякакви проблеми още в първите дни на сезона. Аут поради наказание (и контузия) е бразилецът Дъглас Коста. Бранителят Андреа Бардзали е под въпрос, а същото важи и за звездата в халфовата линия Сами Кедира. Очаква се отпушилият се Кристиано Роналдо (три гола в последните два мача за Юве), както и аржентинецът Пауло Дибала да поведат торинци към шести пореден успех в първенството. Бранителят Леонардо Бонучи почива срещу Фрозиноне, но сега ще застане редом до големия си приятел Джорджио Киелини в сърцето на защитата. Федрико Бернардески и Блес Матюиди също трябва да започнат за Ювентус.

За гостите Ерик Пулгар е наказан, докато Родриго Паласио, Филип Хеландер и Годфрид Донса са с травми. Болоня обича да играе със сновящи халф-бекове, така че по десния фланг ще действа Федерико Матиело, а Ладислав Крейчи ще бъде отляво. Парагваецът Федерико Сантандер вкара първия си гол за Болоня срещу Рома и сега трябва да застане на върха на атаката редом до Диего Фалчинели.

Статистиката гласи, че Юве е непобеден е десет поредни двубоя с Болоня – девет победи и едно равенство.

Срещата между Ювентус и Болоня е в сряда, 26 септември, от 22 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 2.

В други срещи от кръга:

Каляри – Сампдория

Наполи – Парма

Дженоа – Киево

Аталанта – Торино

Рома - Фрозиноне