Наполи направи уверена крачка към върха в Серия А с победа в тежкото гостуване на Торино. Момчетата на Карло Анчелоти взеха завързания мач с 3:1 и се изравниха по точки с лидера Ювентус преди изиграването на двубоя на "старата госпожа" от 5-ия кръг. 

Още в началото на мача неаполитанците взеха комфортен аванс с попаденията на Лоренцо Инсиние и Симоне Верди. Малко след подновяването на играта Андреа Белоти намали от дузпа, но с втория си гол в мача минути след това Инсиние сложи точка на спора. 

Този мач започна перфектно за гостите. Още в 4-та минута те стигнаха до аванс, след като центриране на Верди в наказателното поле беше нескопосано изчистено от двама защитници на Торо, които удариха топката едни в друг. Така тя стигна до Инсиние на границата на вратарското поле и той измери мощта на изстрела си в мрежата на съперника - 1:0. 

След това попадение южняците продължиха да атакуват опасно и да търсят още попадения. Четвърт час след началото на битката Дрийс Мертенс стреля с глава от 6-7 метра, но вратарят на "биковете" Салваторе Сиригу по великолепен начин изби. 

Но той нямаше какво да направи пет минути след това. В 20-та минута Симоне Верди нахлу мощно в половината на Торино, направи двойно подаване пред наказателното поле с Дрийс Мертенс и озовал се на чиста позиция този път препарира Сиригу за 2:0. 

След тази развръзка гостите поуспокоиха малко темпото и гледаха да държат далеч от вратата си домакините. И им се удаваше. Макар че малко преди почивката можеше да съжаляват и да инкасират попадение. Но имаха късмет. 

В продължението на първата част защитата на Наполи проспа пас към Томас Ринкон в наказателното поле, но той не можа да намери път към вратата на съперника и неговият изстрел от чистата позиция мина високо над вратата. Така почивката дойде с два гола аванс на гостите. 

Малко след подновяването на играта обаче "биковете" се върнаха в мача. Тогава Себастиано Луперто от състава на Наполи направи брутален фаул в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. От нея Андреа Белоти беше безпощаден и намали на 1:2. 

Но тази радост за Торо не трая дълго. В 59-та минута неаполитанците си върнаха аванса от две попадения. Тогава Хосе Кайехон се озова на чиста позиция и стреля, но в страничната греда. Топката обаче стигна до Лоренцо Инсиние и той не сбърка за втори път в мача - 3:1. 

До края на мача гостите умело отбиваха натиска на "биковете", а на свой ред Лоренцо Инсиние изпусна да направи хеттрик. Дрийс Мертенс също пропусна за Наполи, докато Белоти пропиля всичко, което можеше да се пропилее за Торино. 

Така момчетата на Карло Анчелоти събраха 12 точки от 15 възможни след началото на сезона и делят първата позиция с Ювентус. Торо е с 5 точки и все още се крепи над опасната зона с актива си.