Министърът на спорта в Италия Винченцо Сподафора обяви чудесната новина, че се планира допускането на фенове по италианските стадиони през месец септември, за началото на новия шампионат на Апенините. 

След рестарта на първенствата в Серия А и Серия Б всички срещи се играят при закрити врати, с оглед максималното намаляване на разпространението на вируса. Сподафора обаче обяви, че темпът на заразяване понастоящем означава, че запалянковците отново ще могат да посещават любимите си съоръжение в началото на септември, при спазване на определени противоепидемиологични мерки. 

"Епидемиологичната ситуация ще ни позволи да допуснем фенове до стадионите отново през септември месец. Разбира се, няма да успяваме да запълним капацитета на стадионите, както правехме до момента, но допускането ще се случва при спазването на определени мерки, които изучаваме към момента", беше изявлението на министъра по темата. 

По настоящем в Италия се регистрират по едва 300 позитивни проби за коронавирус на ден. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.