Новата топка, с която ще се играят мачовете от Серия А  през новия сезон, бе представена официално. Моделът Nike Flight ще замени досега използваната Nike Merlin. 
От американския концерн разкриха, че създаването на новата топка е отнело осем години разработки и е тествана над 1700 часа от 800 професионални атлети, преди да бъде пусната на пазара.
 
"Това е сърцето на играта. Това е всичко, от което се нуждаете. С новата топка Nike Flight получавате революцоионно завръщане към корените на играта - красотата на топката в полет. Попитайте когото искате и той ще ви каже, че обича чувството да знае накъде ще полети топката след удар или пас. 
 
Новата топка лети с 30% по-точно от предишната, с която се играха срещите в Серия А.  Във футбола има много атмосферни сили, които влияят на полета на топката, но малките промени могат да направят голяма разлика", споделиха от Найк относно новата топка.
 
Новият модел на топката ще бъде изпозван още в Англия и Русия през новия сезон. Разликата е, че италианският модел ще бъде в синьо и жълто и ще има и логото на Серия А.