Днес е решителният ден за италианския футбол. На специално организирана среща министърът на спорта Винценчо Спадафора и членовете на Серия А ще установят дали, кога и как ще бъде възобновено първенството.

Известният италиански журналист Джанлука Ди Марцио разкри дълъг списък на участници в срещата, тъй като правителството се срещна днес с пълното събрание на ръководните органи на футбола в страната.

Първоначалните информации сочеха, че 13 юни е датата, която се считаше за временна за възобновяването на сезон 2019/20.

Двубоите Торино – Парма, Аталанта – Сасуоло, Верона – Каляри и Интер – Сампдория бяха четирите мача, които бяха отменени принудително заради пандемията от коронавирус. След приключването на 25-ия кръг, срещите ще се провеждат на всеки три дни, а краят на шампионата е предвиден за началото на август.

Но това е само едно от решенията, по които работят представителите. Някои от клубовете искат да се стартира от 27-ия кръг, за да играят всички отбори, а отложените мачове да се проведат на по-късен етап. От своя страна има и трето мнение, което иска да се започне с полуфиналите за Купата на Италия.

Информациите сочат, че мачовете в разгара на лятото ще се провеждат в по-късните часове.