Официално: Тоти е новият директор в обичния Рома

Франческо Тоти официално потвърди, че ще бъде новият директор в своя роден клуб Рома. Нападателят заяви, че времето като футболист е изтекло.

Легендата на „джалоросите” получи силно емоционално изпращане от феновете в последния кръг на миналия сезон в Серия А. След 3:2 над Дженоа Принца на Рим упорито премина в мълчание относно бъдещето си, като имаше вариант да заиграе в чужбина.

В крайна сметка той прие предложението, което клубът му отправи преди много време.

От Токио Верди не могли да се справят със съпругата на Тоти

„Искам да започна с оповестяването края на моята състезателна кариера”, заяви Тоти пред клубната телевизия. „28 май беше исторически ден, който ми се отрази толкова много. Това е ден, който завинаги остава с мен. Трудно е да обясня чувствата и емоциите, които изпитах тогава.”

„Моят път като футболист приключи, сега започвам друга важна роля като директор. Надявам се и тук да постигна същото, което успях на зеления терен. Футболът е всичко за мен, това е моята страст – нещо, което усещам с всяка част на тялото си.”

Рома търпеливо чакаше решението на Тоти

„Мисля, че разбирате, че никога не съм искал този 28 май да завършва. Беше прекалено важно, имаше твърде голямо значение, беше твърде вълнуващо.”

„Той покри моите 25 години като футболист на Рома, теренът ми даде толкова много, а аз опитах да сторя същото заради хората, които ме дариха с толкова много любов.  Логично е сега да чувствам разликата – едното беше основното ми занимание, а сега идва ред на нещо друго. Опитът ми във футбола ще ми даде по-голям шанс да помогна на клуба.”

Рома предложи нов 6-годишен договор на Тоти

„Започвам от нулата, това е нова фаза и ново приключение. Използвах времето досега да помисля и ще се интегрирам в клуба стъпка по стъпка, тъй като разбирам как ще бъда най-полезен. Ще бъда напълно достъпен за всички – от младежкия сектор до президента Джеймс Палота.”

„Обърнах страницата и мисля само за възможността да работя в Рома наред със спортния директор Мончи, с президента Палота, Мауро Балдисони, треньора Еузебио Ди Франческо… Изобщо с всички. Искам всичко или нищо, искам да бъда важен за Рома и да разбирам какво мога да правя.”

„Титлата ми? Наричайте ме просто Франческо, както винаги”, добави още Тоти.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Франческо Тоти Рома

Италия