Спортният директор на Рома Рамон Родригес Вердехо-Мончи увери феновете, че клубът е готов да чака „цял живот” за решението на Франческо Тоти как точно иска да продължи кариерата си оттук нататък. Испанецът подчерта, че е наясно в колко ключова ситуация се намира легендарният нападател.

Тоти: Не съм казал, че спирам с футбола

Капитанът на „джалоросите”, който ще навърши 41 години през септември, се отдаде на емоции в последния си официален мач като футболист на „римските вълци”. Това се случи в последния кръг на Серия А за сезон 2016/2017, когато тимът победи Дженоа драматично с 3:2 у дома.

На този етап Тоти все още не е обявил дали приема отправената му от Рома оферта да продължи работа в клуба като директор. Съществува и вариантът бившият италиански национал да бърза с оттеглянето от футбола, като с лекота би могъл да си намери отбор в американската Мейджър Лийг Сокър.

Рома предложи нов 6-годишен договор на Тоти

„Франческо точно в момента си почива и смятам, че единственият верен ход в такъв ключов за живота му момент е да използва колкото му е нужно време, за да помисли”, каза Мончи.

Новият треньор на Рома: Тоти остава като директор

„Очакваме го с отворени обятия. Ако е нужно, ще го чакаме цял живот, защото той завинаги ще остане важен за Рома. Тоти ще реши кога да се върне в своя дом, защото това е домът му и той има ключ за входната врата, затова дори не е нужно да почука”, допълни шефът.