Може да е едва началото на април, но в Италия интригата за титлата съвсем скоро ще приключи и на теория. Само някакво невиждано чудо в света на футбола може да свали короната от главата на хегемона Ювентус. 

А явно в щаба на "бианконерите" са наясно, че няма как подобно нещо да се случи и вече планират тържествата за успеха. Той може да стане факт още този уикенд. За целта "старата госпожа" трябва да победи един от големите си врагове Милан на собствения стадион, а единственият преследвач Наполи да загуби у дома от Дженоа. 

Колкото и колебливи да са неаполитанците обаче, подобна развръзка остава малко вероятна. Така по-вероятно е "черно-белите" да станат и математически шампиони в 32-ия кръг, когато гостуват на СПАЛ. Там само победа, независимо от резултата на Наполи, ще означава и на теория титла за торинския гранд. 

Ако тези сметки излязат правилни, Юве ще може да зарадва феновете си с шампионска обиколка за великденския кръг в домакинството на един от най-омразните си опоненти - Фиорентина. Това ще е осмо поредно скудето на хегемона от Торино, като по този начин клубът само увеличава собствения си рекорд по общ брой трофеи и поредни спечелени такива.