Огромни промени готвят ръководителите на италианския футбол от следващия сезон в Серия А. Те са свързани най-вече с началните часове на срещите и с използването на видео-технологиите. 

От следващата кампания калчото ще разполага с т.нар. технология "видео асистент-съдия". Също така недомислицата с двамата допълнителни съдии зад голлинията ще бъде отстранена и те ще бъдат премахнати. В последните месеци се доказва, че те не помагат за избягване на грешки, а доста често дори предизвикват такива. 

Повече промени се очакват и с началните часове на срещите. Според информацията от Апенините, кръгът в Серия А ще започне да прилича до голяма степен на този в испанската Примера дивисион. 

А именно - мачовете ще започват от петък и ще приключват в понеделник. В тези дни ще има по един мач. Освен това в събота вече ще се играят три двубоя. Обедните битки, сега започващи в 13:30 часа в неделя, се местят за същия часови пояс, но в събота. 

В първия ден от уикенда ще има още срещи в 19:00 и в 21:45 часа, както е и досега. В неделя се въвежда още един часови слот - 19:00 часа. Късният диапазон от 21:45 часа остава запазен за дербито на кръга. А традиционният начален час на неделните битки от 16:00 ще се запази за само три от двубоите.