Българският национал Ивайло Чочев и неговият Палермо на практика изпаднаха от италианския елит. Това стана след поредната тежка загуба на сицилианците, този път от Лацио с 2:6 в Рим. В същото време, Кротоне на Александър Тонев все още пази шансове да опази мястото си и за следващия сезон след победа над Сампдория с 2:1 в Генуа. 

Палермо изигра един от най-слабите си мачове този сезон и беше разпилян в столицата. Само за едно полувреме и дори по-точно в рамките само на 18 минути "орлите" вече водеха с 5:0, а съперникът им изглеждаше жалко на терена. 

Серията на Лацио започна в 8-та минута. Тогава след едно центриране от корнер Стефан де Врай свали топката на Чиро Имобиле и той с удар с глава от 3-4 метра прониза мрежата за 1:0. 

Само две по-късно римляните вече водеха с 2:0. Тогава Сергей Милнкович-Савич получи страхотен пас на ръба на засадата, свърна за Имобиле на границата на наказателното поле и италианският стрелец с прецизен удар удвои. 

Серията не спря дотук, а между 21-та и 26-та минути Балде Кейта реализира светкавичен хеттрик. Първо Стефан де Врай го намери в пеналтерията, той се пребори с двама защитници и прониза вратаря за 3:0. 

В 24-та минута Кейта се разписа от дузпа, а в 26-та оформи хеттрика си след асистенция на Имобиле. При този резултат дойде и почивката, а веднага след нея Андреа Рисполи намали на 1:5 след грешка в защитата на Лацио. 

В 52-та отново Рисполи се разписа, за да намали на 2:5, но с това се изчерпа всичко хубаво за Палермо в този мач. В 66-та минута на терена се появи Чочев, но беше незабележим до края на двубоя. 

В последната минута Лука Креко оформи крайното 6:2 и подпечата мястото на Лацио в Лига Европа, докато Палермо е почти сигурен изпадащ. Чочев и компания са с 16 точки, на цели 13 от спасителната зона, а само пет кръга остават до края. Така само някакво невиждано чудо може да ги спаси от сигурното изпадане. 

Не така стоят нещата за Кротоне. Александър Тонев отново не беше в групата на състава си и няма никаква заслуга за победата с 2:1 над Сампдория. Но накрая може да се радва, че не е изпаднал. 

Кротоне сътвори невероятен обрат в Генуа. Тимът изоставаше на почивката с 0:1 след попадението на Патрик Шик за "моряците", който се беше разписал след асистенция на Фабио Куалярела. 

Но след почивката гостите нанесоха своя удар. Но в 67-та минута Диего Фалчинели изравни, след като засече пас на Марсело Трота. А в 80-та минута Фалчинели се прояви като автор на головия пас и нигериецът Сими оформи пълния обрат - 2:1 за Кротоне. 

Така тимът на Тонев събра 24 точки, само на пет зад Емполи и пет кръга преди края. Сампдория не играе за нищо и явно ще раздава точки до края на сезона, след като е твърдо в средата на таблицата с 45 точки и няма за какво да се брои. 

Резултатите от ранните мачове в Италия в неделя: 

Сасуоло - Наполи 2:2

Милан - Емполи 1:2

Киево - Торино 1:3

Лацио - Палермо 6:2

Сампдория - Кротоне 1:2

Удинезе - Каляри 2:1