Барселона се разделя със старши треньора си Шави Ернандес в края на сезона, обявиха от клуба. Испанецът ще води тима за последен път в неделния мач със Севиля.

Това е станало ясно след среща на цялото ръководство днес, на която президентът Лапорта е уведомил Шави за решението си. Присъствали са още спортният вицепрезидент Рафа Юсте и спортният директор Деко, както и асистентите на Шави - Оскар Ернандес и Серхио Алегре.

"Барселона благодари на Шави за работата му като треньор, която допринася за несравнимата му кариера като играч и капитан на отбора, и му пожелава целия късмет на света", пишат от клуба.

Припомняме, че в началото на годината Шави обяви, че ще напусне "блаугранас", но след това промени решението си. Сега обаче той бива уволнен.

Каталунците изпращат една по-скоро разочароваща кампания, в която ще завършат на второ място в Ла Лига, със сериозно изоставане от шампиона Реал Мадрид. Тимът стигна до четвъртфиналите на Шампионска лига, а там отпадна от ПСЖ.

Почти сигурно е, че Ханзи Флик ще замени испанския специалист начело на Барселона, като от клуба споделят, че ще има повече информация в следващите дни.