Централният защитник Аймерик Лапорт е под въпрос за участие в първия мач на националния отбор на Испания срещу Хърватия на Европейското първенство заради "мускулно притеснение", съобщиха от Испанската футболна федерация.

Футболистът на Ал-Насър от Саудитска Арабия не участва в тренировката на отбора в сряда, но все пак ще пътува за Берлин със съотборниците си.

Лапорт е безспорен титуляр в отбора след натурализирането си през 2021 година, като той е роден във Франция. Той ще извърши "специфична работа за възстановяване", за да запази надежда, че може да играе в центъра на отбраната редом до друг играч, който има испанско и френско гражданство - Робин Льо Норман.  Ако Лапорт не се възстанови, той ще бъде заменен в стартовия отбор от капитана на Реал Мадрид Начо.

30-годишният Лапорт, който е бивш футболист на Манчестър Сити, се присъедини към тима на Испания с малко закъснение заради края на саудитското първенство, като и финала на King Cup, спечелен от Ал-Хилал след изпълнение на дузпи. / БТА