Барселона направи пълен обрат за успеха с 2:1 при гостуването на Райо Валекано на "Вайекас" в Мадрид. Каталунците се наложиха в мача от 3-ия кръг на испанското първенство, като Дани Олмо дебютира по прекрасен начин за новия си клуб, реализирайки победния гол.  

Барселона вече има три успеха от началото на кампанията, като преди това победи Валенсия и Атлетик Билбао. Тимът вече има 9 точки на върха във временното подреждане на Ла Лига. Райо Валекано е на 8-а позиция с 4 пункта.

Срещата започна със силен натиск на домакините, което доведе до резултат още в 9-ата минута. Хорхе де Фрутос пусна към Унай Лопес, той от своя страна успя да стигне до топката изпреварвайки няколко защитници на Барса и стреля точно за 1:0.

Въпреки опитите на Барселона да стигнат до изравнителен гол, той дойде едва в 60-ата минута. Рафиня намери по прекрасен начин Педри в близост до бялата точка. Защитата на домакините не успя да се ориентира много добре, това му позволи да завърши за 1:1.

В 71-ата минута гол на Робът Левандовски беше отменен. Жул Кунде, докато се бореше за топката, настъпи крака на съперник, което не остана незабелязано от ВАР. 

Опитът на Барселона, както и желанието на новото попълнение Дани Олмо да се докаже, си каза думата в 82-ата минута. Въпреки че влезе като резерва на почивката 26-годишният халф се отличи чрез гол. Ламин Ямал демонстрира страхотна визия, за да намери Дани Олмо с голов пас в наказателното поле, а това се оказа и краят на спора.