Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, заяви, че крилото Винисиус Жуниор не се намира в най-добрата си форма от началото на сезона, но подчерта, че въобще не се притеснява от това. Опитният специалист също така изрази възмущението си от това, че една от другите бразилски звезди на отбора - Родриго, не получи номинация за „Златната топка”.

 „От утре започва един много натоварен график. Искаме да го стартираме добре. Успяхме да възстановим няколко играчи. Винаги започваме с вълнение и желание да се състезаваме. Реал Сосиедад е труден съперник, но ние имаме добри усещания. Винисиус Жуниор не е в най-добрата си форма, но остава много решаващ за нас. Не бързаме за никъде. Отборът успява да бележи голове, така че това е последната ми тревога. Винисиус винаги работи добре и дава всичко от себе си. Много съм доволен от това, което прави. Не мога да си мисля, че всички винаги ще са на 100%. Джуд Белингам и Орелиан Чуамени няма да играят утре, твърде скоро е за тях. Ще видим дали ще са готови за Шампионската лига във вторник“, каза Анчелоти на пресконференцията си преди съботното гостуване на Реал Сосиедад.

„Не е справедливо това, че Родриго не е сред номинираните за „Златната топка”. Той заслужаваше да бъде сред тях и разбирам защо е разстроен. Явно някой е забравил какво направи той в ШЛ, където се разписа срещу Манчестър Сити и беше с важна роля за нас. Предимство е това, че той е „жокер“ за нас - може да играе на няколко позиции и винаги се представя добре. За него е мотивация да се съравновава с Винисиус или Килиан Мбапе. За мен той е също толкова важен колкото са те. Не ми е казвал, че има проблем с тях. На мен не ми се струва, че Килиан Мбапе и Винисиус са повлияни от критиките. Напротив, тренират добре. Килиан Мбапе стана все по-добър. Мнозина забравят, че те двамата започнаха да тренират на 9 август. Не успяха да направят предсезонна подготовка с нас. Въпреки това те вече подобриха формата си, добре са и са щастливи”, продължи италианецът.

„Ако се случи да има завист, аз ще я забележа. В съблекалнята ни има една много добра и здравословна атмосфера. Има играчи, които ще имат повече отговорности като Винисиус и Родриго, както и останалите млади играчи, които вече не са толкова млади. Някой измежду Браим Диас или Арда Гюлер ще замести Белингам утре, но може и да променя тактиката. Очакват ни 7 мача за 20 дни, така че ще има ротации, които ще бъдат много важни. Арда Гюлер ще има по-важна роля. Въпреки това ще бъде по-трудно да стане твърд титуляр. Не виждам нито един, който да е сигурен за мястото си в стартовия състав. Винисиус не е в най-добрата си форма, но не бива да забравяме, че благодарение на него два пъти спечелихме ШЛ. Така че тук трябва да се отнасяме към него с голяма любов”, коментира още Анчелоти.