Нападателят на Пачука Джени Ермосо бе викната отново в националния отбор на Испания за предстоящите срещи от турнира Лига на нациите срещу Италия и Швейцария. Така тя попада за първи път в групата от победата над Англия с 1:0 на финала на Световното първенство за жени.

След този въпросен двубой за трофея, Ермосо бе целуната по устните от вече бившия президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес по време на церемонията по награждаване – действие, което тя отрече да е било по взаимно съгласие. Инцидентът предизвика протести и призиви за оставката на Рубиалес – нещо, което той първоначално отказа да направи. В крайна сметка, Рубиалес се оттегли от поста миналия месец.

Ермосо остана извън първия състав, определен от новия селекционер Монтсе Томе, която застана начело на испанките след освобождаването на Хорхе Вилда. „Последният път, в който определих състава, обясних защо не съм я повикала, но след лагера двете говорихме. Може би това отвори вратата за спекулации, но онзи път нямаше проблем с нея. Не я повикахме, защото счетохме, че това е най-доброто за нея. Забелязах подобрението при Джени. Развълнувани сме да я видим, нейното завръщане към тренировки и това да започнем да мислим за бъдещето, като нашата цел е да бъдем на Олимпийските игри“, коментира Томе на пресконференция.

Испания в момента е водач в групата си с две победи от две срещи и ще търси класиране на финалите.