Бившият футболист на Ливърпул и Манчестър Сити Майкъл Робинсън разкри, че е диагностициран с рак. Той е научил лошата вест на 30 октомври, но реши да сподели за битката си 50-ина дни по-късно, за да вдъхне кураж и на другите, които се борят с болестта. 

Тогава той е отишъл на лекар заради бучка под мишницата. Медицинското лице му обявило, че се касае за рак с метастази и няма лечение за него. Въпреки това, 60-годишният бивш футболист е готов да се бори за живота си. 

"На 30 октомври отидох на лекар заради бучка под мишницата. Той ми я отстрани и каза, че има много лоши новини за мен. Каза ми, че е меланома, а тя обикновено се появява по кожата, а не под лакътя. Оказа се, че е метастаза. Лекарят ми каза: "Имаш рак от този вид, за който няма лечение и е в напреднал стадий." Бях шокиран, няколко дни не знаех къде се намирам, коя дата беше."

"Мислех си, че всичко е просто лош сън. Че ще се събудя и лекарят ще ми каже, че просто са се объркали. Един ден просто седях, пиех бира и си казах, че не мога да продължавам така. Че мога да избера как да живея живота си. Не искам семейството ми да говори за Майкъл преди болестта и за Майкъл след нея."

"Затова ще се боря. Моят онколог е много добър в имунотерапията и спасява множество животи. Той е фен на Реал Мадрид, но му казвам "Меси". Научих много за себе си в тази битка, а е очевидно, че този човек ще спаси и моя живот, освен на всички останали", заяви Майкъл Робинсън пред радио в Испания, където работи в последните години. 

Бившият нападател има по един сезон за Сити и Ливърпул, за които е изиграл по 30 мача и е вкарал 8 гола за "гражданите" и 6 за мърсисайдци. В края на кариерата си играе в Испания и остава да живее там и след завършека ѝ, за да стане коментатор на мачовете от Ла Лига впоследствие.