Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо обяви наставника на отбора Диего Симеоне за „недосегаем”. Това значи, че специалистът може да бъде сигурен за поста си въпреки увеличаващото се изоставане в първенство спрямо лидерите Барселона, Валенсия и Реал Мадрид.

Това не е единственият проблем пред аржентинския тактик, който кара своя 8-и сезон начело. „Дюшекчиите” са съвсем близо до отпадане в груповата фаза на Шампионската лига, което не им се е случвало, откакто той ръководи отбора.

В Атлетико чакат Гризман да оправдае усилията от лятото

„Искам да го кажа съвсем ясно: Симеоне е недосегаем в Атлетико Мадрид. Това важи за играчите, директорите и феновете”, категоричен беше Сересо.

„Тук не се разрешават съмненията спрямо Чоло Симеоне.”

Атлетико все още няма загуба в Ла Лига, където обаче записа 5 равенства в 11-те си мача. Следващият мач на „рохибланкос” след международната пауза е градското дерби срещу Реал Мадрид на 18 ноември.

Спрягат Сари за заместник на Чоло

„През този сезон нямахме право да привличаме нови играчи. Разполагаме със страхотни футболисти и много от тези, които искахме да привлечем играят на страхотно ниво във важни европейски отбори. За наш късмет двата обявени трансфера (на Диего Коста и Витоло – б.р.) ще се случат през януари и тогава ще се насладим на страхотна втора половина от сезона”, допълни Сересо.