Новият сезон в Бундеслигата стартира тази вечер с двубоя Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен. Именно баварците за поредна година са сочени като големия фаворит за титлата. Отборът от Мюнхен спечели златото в Германия в последните 10 първенства и прогнозите са, че ще прибавят още едно в богатата си колекция. 

Двубоите от Бундеслигата ще може да наблюдавате пряко в каналите на DIEMA XTRA

Проучване на ДПА сред отборите показа, че 16 от 18-те клуба смятат, че Байерн отново ще е на върха. За останалите места в топ 4 ще се борят РБ Лайпциг, Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах са сред най-очакваните участници в битката за място в топ 4. 

Големите отсъстващи ще са головите машини Роберт Левандовски и Ерлинг Халанд. Двамата напуснаха съответно Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, за да се присъединят към Барселона и Манчестър Сити. Въпреки че бяха привлечени звезди като Садио Мане и Матайс де Лихт, липсата на голмайстори като Лева и Халанд няма как да бъде запълнена.

Друг любопитен факт е, че наставникът на Волфсбург - Нико Ковач е единственият треньор в Бундеслигата през този сезон, който е печелил шампионата на Германия като играч. Трима от специалистите в Бундеслигата пък никога не са играли професионален футбол - Юлиан Нагелсман (Байерн), Доменико Тедеско (Лайпциг) и Оле Вернер (Вердер Бремен).