Байерн Мюнхен използва своето турне в САЩ, за да представи поредното си партньорство. То е с EA Sports - световният лидер в дигиталното интерактивно забавление или иначе казано, най-големият производител на електронни игри, който е най-популярен със своите спортни серии като FIFA, NBA и NHL.

За баварците това е третият американски партньор, а чрез него Байерн иска да навлезе в индустрията на електронните спортове, която бележи сериозен напредък в последните години и вече осигурява милионни наградни фондове на най-добрите състезатели.

Силата на електронните спортове осъзнава и изпълнителният директор на германския колос Карл-Хайнц Румениге, който счита гейминга за "чудесен начин да достигнем до фенове от целия свят."

"Знаем, че големината на гейминг обществото расте постоянно. Затова нашето партньорство с EA Sports е вярна и важна крачка в бъдещето. Това, че две толкова успешни марки се кооперират, ще донесе голяма стойност на нашите фенове от Германия, САЩ и навсякъде по света", допълни Румениге.

За привържениците на Байерн и на FIFA 17 ще има големи изненади, тъй като футболистите на тима ще бъдат пресъздадени по възможно най-добрия начин. За целта в САЩ играчите преминаха през специален скенер на лице. Стадионът на германския колос "Алианц Арена" и атмосферата на него също ще бъдат пресъздадени наново и още по-автентично.

Привържениците на Байерн, които посещават мачовете на „Алианц Арена“ пък ще имат възможността да използват времето преди и след мачовете на любимия тим, за да играят FIFA на специално създадени игрови места на стадиона.