Един от бившите наставници на Литекс Красимир Балъков даде интервю пред германските медии, в което говори за кариерата си, както и за бъдещето си. За времето в националния отбор на България, както и за времето в Щутгарт. Той ще вземе участие на турнир за ветерани, който ще се проведе в "Кемниц Арена".

"Не се притеснявам, че на турнира ще има и по-млади играчи от 40 години, но това не ми пречи. Играя редовно тенис, голф и се чувствам чудесно", отговори Балъков по повод участието и на играчи под 40 години на подобен род турнири.

"Да, една от връхните точки в кариерата ми е победата с 2:1 в 1/4-финалната битка на Световното първенство в САЩ срещу Германия. В Бундестима имаше такива футболисти като Лотар Матеус и Юрген Клинсман, за нас полуфиналът беше огромен успех", коментира Бала по повод кариерата си в националния отбор на България.

"Ние бяхме едно златно поколение, повечето от футболистите играехме заедно от юношеските гарнитури на тима, можеше да играем със затворени очи", отговори Балъков по повод на въпрос на какво се дължи силата на българския отбор.

"Горд съм от това, че бях избран в идеалната единадесеторка на Мондиал 1994, това не се случва всеки ден", коментира бившият треньор на Литекс попадането си в Идеалния отбор на световното първенство в САЩ.

Балъков не пропусна да се върне и в спомените си относно звездното трио на Щутгарт - Балъков, Бобич и Елбер.

"Ние сме приятели и до днес с Фреди и Джоване, понякога се виждаме и в Германия, независимо, че Елбер живее в Бразилия", каза Бала.