Ръководството на Пари Сен Жермен прави всичко необходимо, за да си гарантира оставането на Неймар и Килиан Мбапе в отбора. Френският клуб е притеснен от спекулациите относно бъдещето на двамата футболисти, както и разследванията на УЕФА. Парижани са един от обвинените клубове, че не спазват „Финансовия феърплей“.

Поредното доказателство, че ПСЖ прави всичко възможно, за да задържи своите звезди на „Парк де Пренс“ е договорът между Националната Банка на Катар и Неймар, който ще бъде нейн глобален посланик.

По този начин ПСЖ засвидетелства на Неймар колко важен е бразилецът за проекта на френския клуб.

 Пари Сен Жермен е собственост на катарската кралска фамилия чрез компанията "Катар спортс инвестмънт". Банката също се контролира от кралската фамилия.

Като част от договора Неймар ще се появява в рекламни кампании на „QNB“ и ще използва различни преференции. Именно катарската национална банка финансира рекордния трансфер на бразилския нападател от Барселона в ПСЖ през лятото на 2017 г. за 222 милиона евро.

Освен това „QNB“ е сред спонсорите на ПСЖ, като логото на компанията стои на ръкавите на екипите.

"Неймар е най-добрият посланик, който може банката да има. Ние споделяме едни и същи ценности, а неговото присъствие ще бъде много добре прието от нашите клиенти", каза генералният по комуникациите на „QNB Group“ Юсеф Дарвиш.

С този договор Неймар добавя още един партньор към персоналните си спонсори. Той има 52 спонсорски договора с компании.

Споразумението, което бе постигнато между финансовата институция и бившия играч на Барселона означава, че маркетинговите права на бразилеца като посланик на марката ще попаднат в „QNB“. Спонсорският договор, който самият Неймар публикува в своите социални канали, бе подписан между бащата на футболиста и генералния мениджър на по комуникациите на „QNB Group“ Юсеф Дарвиш.