Бащата на Килиан Мбапе даде специално интервю за Le Parisien, в което сподели, че любимият му футболист е синът му. Той коментира качествата на наследника си и сподели, че да го гледа на терена му носи удоволствие.

„Да, ходя на 80% от мачовете на сина ми. Имам още двама синове. Когато мачовете се застъпват ходя на техните, защото тези на Килиан ги дават и по телевизията“, започна родителят.

„Не, не анализираме с Килиан мачовете му. Понякога си говорим за ситуации, за начина, по който се е чувствал. Той ме моли за някои съвети“.

„Килиан може да играе на няколко поста. Той е много завършен играч. Не може да му се слагат рамки. Може да играе отдясно, отляво. Хубаво е, че пази тази свобода на движението“.

„Още от детството на Килиан си дадох сметка за потенциала му. Беше по-висок от децата, които бяха с 2-3 по-големи от него. Когато започна да играе за Монако, си казах, че ще стане професионален футболист. Той ме попита да не съм Нострадамус. Аз му обясних, че всичко зависи от него. Килиан сам начерта пътя си“, допълни родителят.

Найк може да помогне на ПСЖ да задържи Мбапе

„Преди четях всичко, което излизаше за Мбапе. Но това е като шоколадова торта. Ако ядеш много, ще имаш проблеми. В много случаи, дезинформацията за него, която излиза всеки ден дразни“.

„Любимият ми футболист е Килиан, а след това е Мбапе, дори като махнем това, че ми е син. Да го гледам как играе, ми носи удоволствие. Харесват ми също така бразилецът Роналдо, Зидан, Пеле, Марадона, Кройф, Роналдиньо. Също така харесвам Неймар. Като играе със сина ми, това е гаранция за шоу. Отивам на стадиона да се наслаждавам и ставам на крака“, коментира още родителят.